Veszélyes ellenfél érkezett vasárnap este a Rozsnyay utcába, a három meccsen 4 pontot gyűjtő Erős Vár FC csapata látogatott hozzánk. Mi legutóbb két hete léptünk pályára, ugyanis a múltheti mérkőzésünk elmaradt az időjárás miatt.

Az első percekben meg is látszott ez a kisebb ritmustalanság, ugyanis rögtön a találkozó elején sok egymás után meghozott rossz döntés miatt jogos büntetőhöz jutott a vendég csapat, amit ki is tudott használni. A bekapott gól hamar felébresztett minket, egy kicsivel több mint 10 perccel később már nálunk volt az előny, előbb Turcsán Ricsi, majd Szvetnik Feri voltak eredményesek. Innentől kezdve nem igazán jutott lehetőséghez az Erős Vár, mígnem egy oldalszabadrúgás után üres kapura rúgtak fölé egy hatalmas ziccert. Azonban ez sem volt elég figyelmeztetés nekünk, a 40. percben megszületett az egyenlítő gól egy 18-19 méteres lövés után, így 2-2-es döntetlennel vonultunk pihenni.

Katasztrofálisan indult a második játékrész, gyakorlatilag azonnal gólt kaptunk, méghozzá egy egészen borzasztó gólt, ezt még a profi labdarúgók is rendkívül nehezen tudják megemészteni, nemhogy mi, 2-3. Láthatóan nem is sikerült túltenni magunkat a megrázkódtatáson, mert innentől az Erős Vár akarata érvényesült, ami nem a labdabirtoklásban és a sok lehetőség kialakításában mutatkozott meg, hanem a stabil védekezésben és a jól kivitelezett kontrákban. Egy ilyen ellentámadás után meg is kaptuk a negyedik gólunkat, majd egy szöglet után az ötödiket is.

Ahogyan eddig sem soha, úgy most sem adtuk fel, maradt 20 percünk ledolgozni a háromgólos hátrányt és a becsületünkre legyen mondva, megpróbáltuk. Pár perccel az ötödik bekapott gól után Bartha Ádi találta magát szemben a kapussal, de gurítása centikkel a jobb alsó sarok mellett ment el. A 83. percben egy mintaszerűen felépített támadás végén Kerényi adta be a labdát balról, az élesen érkező csavarást Szvetnik Feri bólintotta a hosszú alsó sarokba, 3-5. Tovább rohamoztuk a vendég kaput, amiben bőven benne volt egy újabb Erős Vár-találat lehetősége is, ahogyan a mi negyedik gólunk esélye is, de kihagyhatatlan helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, így maradt a 3-5-ös vendég siker.

A találkozó összes kulcspillanatából a vendég csapat jött ki jól, hiszen a meccs legelején, az első félidő legvégén, illetve a második játékrész első pillanataiban is be tudtak találni, és nem véletlenül mondják, hogy ezek lélektanilag mennyire fontos momentumai egy mérkőzésnek. Csapat legyen a talpán, aki egy meccsen belül 3 ilyen gyomrost beszed és mégis talpon marad. Mi sem tudtunk talpon maradni, de amikor ránk számoltak, nem dobtuk be a törölközőt, csak a végső gongnál lehetett győztest hirdetni. A saját lábunkon állva, felemelt fejjel gratulálhattunk az Erős Vár FC-nek a megérdemelt győzelemhez, és kívánunk sok sikert a bajnokságban!

Gólok: Szvetnik 2x, Turcsán
Asszisztok: Szvetnik, Horváth T., Kerényi