Kellemetlen szombat délelőtti időpontban érkeztünk Budafokra, ahol a bajnokságot szintén győzelemmel kezdő MUN SE második csapata várt ránk. Együttesünk 6 nap leforgása alatt a harmadik meccsére készült, a rendkívül megterhelő II. Kerület UFC elleni Budapest Kupa-mérkőzés után alig több mint 2 nap telt el.

Az első félidő egészében érződött is, hogy finoman szólva sem vagyunk tökéletes fizikai állapotban. Az első lehetőséget vendéglátóink dolgozták ki, ám ekkor még csak a jobb kapufa tövét találták el egy szép ballábas lövéssel. Nem sokkal később viszont sikerült gyors egymásutánban 2-3 óriási lehetőséget kidolgoznunk, de kihasználni nem tudtuk ezeket az esélyeket. Nem úgy a hazaiak: 25 méterről végezhetett el szabadrúgást Valkovics Dávid, és elemi erővel vágódott a felső lécről a gólvonal mögé a labda. Nem sokáig örülhettek a vezető gólnak a házigazdák, 3 perccel a szabadrúgásgól után máris egyenlítettünk: Szvetnik Feri ugratta ki a leshatáron kilépő Turcsán Ricsit, aki higgadtan értékesítette a ziccerét. A gyors gólváltás után kisebb lehetőségek akadtak itt is, ott is, mígnem a játékrész legvégén ismét hazai támadó, Valkovics villant: kihasználva ólomlábainkat egy labdaszerzés után 3-4 játékosunkat faképnél hagyta, a kivetődő és a szöget jól záró Száz Balázs kapus felett átpörgette a labdát, ami a hosszú alsó sarokban pihent meg. Meg kell hagyni, hasonlóan a szabadrúgáshoz, ez is klasszis megoldás volt, pláne ezen a szinten.

A rosszkor bekapott gól ellenére jól jött nekünk a szünet. Kidolgoztuk, hogyan lehetünk hatékonyabbak védekezésben és támadásban egyaránt, továbbá a klasszis megoldásokat mi megtartottuk a második félidőre. A 48. percben máris összejött az egyenlítés: Szász Viktor tekerte be jobbról a szögletet, Turcsán pedig ellentmondást nem tűrően érkezett középen, és hatalmas erővel fejelte a kapuba a labdát, 2-2. Ezúttal viszont mi nem örülhettünk túl sokáig, ugyanis lerántás miatt büntetőhöz jutott a MUN, és a jegyzőkönyvben leírtakkal ellentétben ezt is Valkovics váltotta gólra, 3-2. Viszont ahogyan a csapatunknak, úgy Turcsánnak személyesen sem volt kedve alulmaradni a gólversenyben: 5 perccel a hazai találat után Horváth Tamás beadását váltotta gólra eldőlve, bal lábbal. Turcsán Richárd ezzel tökéletes mesterhármast ért el a találkozón, ugyanis megvolt sorrendben a jobblábas, a fejes, majd pedig a ballábas gól is, 3-3.

Háromszor tudtunk egyenlíteni egyetlen meccsen belül, és minél hamarabb ki akartuk próbálni, hogy milyen az amikor mi vezetünk. A 64. percben meg is tudtuk, hogy milyen érzés: egy szép támadás végén Szvetnik ütőjét szedték fel a büntetőterületen belül, ám mielőtt még bárki tizenegyesért reklamálhatott volna, Hosszú Dániel elhelyezte a lecsorgó labdát a rövid alsó sarokban, 3-4. Végre megszereztük a vezetést és nagyon ügyeltünk is arra, hogy ez az előny kitartson. Ámde nem tartott ki, mert csak nőttön nőtt: A 76. percben Sebők Dániel kapott labdát a tizenhatos bal sarkánál, befelé cselezett, majd irgalmatlanul nagy gólt ragasztott a kapu bal oldalába. A 88. percben ismét Sebi volt a főszereplő, ezúttal Turcsán sarkazós passzát helyezte el higgadtan a hosszú sarokba, ezzel lett 3-6. Egy perccel később pedig Szvetnik is úgy gondolta, hogy ideje gólt szerezni, egy félpályás szólógóllal állította be a 3-7-es végeredményt.

Nehezen indult a találkozó, nagyon fáradtan mozogtunk, de ami fizikálisan hiányzott belőlünk, azt pótolni tudtuk mentalitással. Egyetlen gólnál sem rogytunk össze egy pillanatra sem, pedig háromszor is hátrányba kerültünk, ami pszichésen is nagyon megterhelő tud lenni. A MUN SE egy szervezett, kulturált focit játszó társaság, néhány különleges adottságokkal megáldott játékossal fűszerezve. Különleges adottságú játékosokból viszont bőven jutott nekünk is, így a második félidőben 6 gólt szerezve megérdemelten nyertük meg az összecsapást.

Köszönjük szépen a MUN SE II. csapatának a mérkőzést és sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Gólok: Turcsán 3x, Sebők 2x, Hosszú, Szvetnik
Asszisztok: Szász 2x, Szvetnik 2x, Horváth T., Hosszú, Turcsán