Az idény utolsó szavazásán május hónap legjobb teljesítményére szavaztak játékosaink. Április után szintén olyan labdarúgó zsebelte be az elismerést, aki korábban már a legjobb lehetett: Turcsán Richárd nyerte a voksolást. Ezúttal őt ismerhetitek meg egy kicsit jobban.

November után újra te lettél a hónap játékosa. Májusban hét gólod és négy gólpasszod volt, ezek után mennyire lepett meg, hogy újra téged választottak meg a csapattársaid?

Ha a számokat nézzük, ez elég jól néz ki. Viszont mivel csak két meccsen játszottam – ha nem vesszük az elmaradt meccs helyetti egymás közti focit – így nem gondoltam rá, hogy engem szavaz meg a csapat, szóval mondhatjuk, hogy meglepett. Mindazonáltal szeretném megköszönni a srácoknak az elismerést!

Az egész szezont nézve 13 meccsen 20 góllal és öt gólpasszal zártál. Hogyan értékeled a szezont?

Elsősorban a meccsek számával nem vagyok kibékülve, sérülések, eltiltások, munka és egyéb okok miatt sajnos a szezonnak csak a kisebbik felén tudtam pályára lépni. Remélem a következő szezonban nem jön közbe ennyi minden. Csapat szinten nagyon elégedett vagyok, a teljesítményünkkel!

Néhány gólod elképesztő látványosra sikerült, de aki látott már téged korábban focipályán, tudja, hogy ez benne van a játékodban. Amikor meghúzod ezeket a cseleket, lövéseket, mi fut át az agyadban? Vagy teljesen azt csinálod, ami épp abban a pillanatban eszedbe jut?

Konkrétan semmi nem fut át ilyenkor, ösztönösen cselekszem. Próbálok olyat húzni, ami senkinek eszébe se jutna, viszont lendíteni tud az adott szituáción. Ha csellel jutunk egy szituból egy jobb szituba, akkor azzal, ha látok lehetőséget lövésre, vagy átadásra egy váratlan helyzetből, azzal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erőd FC (@erod_fc) által megosztott bejegyzés

Mire számítottál az idény előtt a csapatunktól és ahhoz képest mit kaptál?

Azt kaptam, amire számítottam. Tudtam hogy egy jó hangulatú társaságba jövök, ahol bőven vannak egészen jó játékosok is, úgyhogy ezen a szinten biztos volt, hogy komoly tényező lesz ez a brigád. Az egyetlen kérdés az volt bennem, mennyire maradunk egyben, de azt hiszem ez is nagyon jól sikerült.

Mesélnél picit a focista múltadról? Hol és hogyan kezdtél focizni? Milyen csapatokban jártál, akartál-e profi focista lenni, vagy mindig csak hobbi volt?

Az első igazolásom a BVSC-ben volt, hét évesen. Onnan elkerültem sok helyre, még az 1. osztályban is fociztam pár évet utánpótlás szinten. Viszonylag sokáig olyan utat jártam, amiről rá lehet lépni a profi pályára, aztán a bokám elég komolyan megsérült, meg az én mentalitásom is olyan lett, ami nem fért bele a profi pályába. BLSZ I/B-ben – akkor még így hivták – játszottam egy évet 18 évesen felnőtt szinten, de borzasztó közösségben. Akkor be is fejeztem a focit egészen addig, amíg három évvel később az újjáalakuló BVSC felnőtt csapatában újra nem kezdtem – sok jelenlegi csapattársamhoz hasonlóan.

Van kedvenc focicsapatod?

Rivaldo óta Barcelona szurkoló vagyok, és nagy rajongója a mindenkori brazil válogatottnak.

Kedvenc játékosod?

Andrés Iniesta és Leo Messi. Meg a 2002-es brazil vb-győztes csapatból mindenki.

Melyik a legemlékezetesebb pillanat, aminek részese voltál, vagy amit élőben láttál futballmeccsen?

Koplárovics Béla gólja a Manchester Unitednek! Az ötödik sorból néztem. Ezen kívül 8 évesen egy osztrák tornán lőttem 2 gólt a Bayern Münchennek.

A foci mellett van másik hobbid is?

Szeretek vezetni, xboxozni és kertészkedni.

Kevés amatőr futballista mondhatja el, hogy százak követik az eredményeit. Szoktad-e nézni a brazilok kommentjeit?

Szoktam látni, igen. Egészen hihetetlen a lelkesedésük, nehéz felfogni, hogy a világ másik feléről is ennyien követik a mi amatőr csapatunk eredményeit.

Üzensz nekik valamit?

Nagy köszönetet szeretnék nekik mondani a támogatásukért! Hajrá Erőd!