Veretlenül, 5 megszerzett ponttal fogadtuk az eddig 6 egységet gyűjtő Spartacus SE csapatát. Nehéz meccs elé néztünk, mivel ellenfelünk az előző szezonban bronzérmes volt, idén pedig hasonló ambíciókkal vágtak neki a szezonnak.

Szokásunkhoz híven energikus rajtot vettünk, a 7. percben egy tetszetős labdakihozatal után Márkóci találta meg egy álompasszal Szvetniket, ő pedig egy védővel a nyakán ballal a bal alsó sarokba gurított. Ezután egy kicsit elcsendesedett a találkozó, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, ám mielőtt az első ásítások elhagyták volna a szájakat, Szvetnik lőtt bődületesen nagy gólt a tizenhatos jobb sarkától. Ez a találat akkora lendületet adott a meccsnek, hogy a 35. percben Szabados szögletéből Kerényi fejelt a kapuba, öt perccel később pedig újra Szvetnik volt eredményes, újfent Márkóci passza után, ezzel már 4-0 volt az állás. A félidő legvégén szépítettek a vendégek egy gyanúsan kézről lepattanó labda után, így 4-1-es állással térhettek pihenőre a csapatok.

A második félidő csendesebben alakult, az első 45 perc dominanciája után kiegyenlítettebb lett az összecsapás. A 69. percig kellett várni az első gólra, ellenfelünk egy ajándék passzt használt ki kíméletlenül, de mielőtt bármi izgulni való kialakulhatott volna a hajrára, Szvetnik kétszer is kihasználta ellenfelünk védelmi hibáját, 6-2-re módosítva az állást. A mérkőzés utolsó szava mégis a Spartacusé volt, egy szöglet utáni fejessel alakult ki a 6-3-as végeredmény.

Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést ekkora különbséggel is, de ellenfelünk jól szervezett játéka sok nehézséget okozott, a legjobb formánkat kellett nyújtanunk ahhoz, hogy felül tudjunk kerekedni.

Köszönjük a Spartacus SE csapatának a mérkőzést és további sok sikert kívánunk a bajnokságban.

Gólok: Szvetnik 5x, Kerényi
Asszisztok: Márkóci 2x, Szabados

Fotó: Vadász Péter