Játékosaink márciusban újra megszavazták, ki volt a hónap legjobb játékosa. A legtöbb szavazatot ezúttal a kapusunk, Jonah Mundu nyerte, aki az idényben már másodjára bizonyult a legjobbnak. Őt mutatjuk most be.

Te vagy a hónap legjobbja, gratulálok! Számítottál rá?

Köszönöm! Őszintén szólva nem, úgy hiszem, ez az elismerés a csapat érdeme.

Mennyire nehéz kapusként ilyen elismerést szerezni?

Kapusként a hónap játékosának lenni igazi kihívás, mivel egészen más dolgok alapján ítélik meg a teljesítményét, mint a mezőnyjátékosoknál. Őket legtöbbször a gólok, gólpasszok, vagy a védőmunkájuk alapján értékelik, míg a kapusokat a kapott gólok száma, a védései, a játékhoz való hozzáadott értéke minősíti, illetve a védelem szervezése. Ezek mind nagyon fontos szempontok, de nincsenek annyira szem előtt, mint a látványos cselek, gólok, amikkel a mezőnyjátékosok kitűnnek. Azonban egy kapus kiegyensúlyozottan bemutatja a kiemelkedő képességeit, nagyokat véd, nem kap gólt, akkor elnyerhet hasonló díjakat, bár ehhez lehet, hogy kimagasló teljesítmény kell kiélezett meccseken.

Egyike vagy a kevés külföldi játékosainknak, hogy érzed magad és milyen Magyarországon focizni?

Sok élménnyel gazdagodtam a pályán és azon kívül is. Új országba és más kulturális közegbe költözni mindig kihívásokkal jár, engem viszont nagyon melegen fogadott az edző, a játékostársak, a nézőink egyaránt, ami segítette a beilleszkedésemet. A magyarországi játék nagyon izgalmas lehetőség nekem, megtapasztalhattam egy más futballstílust és a bajnokság sajátos jellegzetességeit. A versenyszellem magas, nagyon megfogott a magyarok szenvedély és lelkesedése a labdarúgás iránt. Összességében jól érzem magam itt és hálás vagyok a lehetőségért, hogy hozzájárulhatok a csapat sikereihez, miközben a magyar futball kultúrájával ismerkedem.

Hogyan kezdtél futballozni és hogyan lettél pont kapus?

Fiatal fiúként kezdtem játszani egy olyan közösségben, ahol hiányoztak az akadémiák, szóval egyszerű focit játszottam kötetlen környezetben. Eredetileg csatár voltam, de az idősebb testvéreim kapusok voltak már akkor. Ez motivált arra, hogy én is kövessem a példájukat és edzésbe álltam tinédzser koromban.

Hogyan kerültél pont Magyarországra?

Indiában egy multinacionális cégben dolgoztam informatikai mérnökként, amikor 2019-ben kaptam egy lehetőséget, hogy Magyarországra áthelyezzenek. Ez kimagasló lehetőség volt a számomra, mert esélyt adott rá, hogy Király Gábor országába költözzek. Mivel az iskolában sokat tanultam Magyarország történelméről, érkezésem előtt jelentős ismeretekkel rendelkeztem az országról.

Mi volt életed legemlékezetesebb futballal kapcsolatos élménye?

A 2009-es SDA középiskolai labdarúgó-bajnokság megnyerése olyan emlék, amelyet soha nem fogok elfelejteni. Ezen a tornán kapusként és a harmadik legtöbb gólt szerző játékosként is kitűntem. Én végeztem el a büntetőket, összesen ötöt értékesítettem, ami jelentősen hozzájárult a sikerünkhöz.

Van kedvenc csapatod?

Chelsea.

És kedvenc játékosod?

Gábor Király.

Milyen egyéb hobbid van a foci mellett?

Szeretek a templomi kórusban énekelni és Scrabble-özni.

Többezer brazil rajongónk van, szeretnél nekik üzenni valamit?

Minden brazil szurkolónknak szeretném kifejezni szívből jövő hálámat a támogatásukért. A szenvedélyetek és megtörhetetlen elhivatottságotok a világot jelenti számunkra. A lelkesedésetek motivál minket, hgoy mindent beleadjunk a pályán és megpróbáljunk remekelni minden meccsen. Köszönjük, hogy velünk vagytok a hullámvölgyekben és a mélypontokon egyaránt! A futball iránti szeretetetek igazán inspiráló, és megtiszteltetés számunkra, hogy nekünk szurkoltok. Obrigado por tudo!