Három nappal az első bajnoki mérkőzésünk után máris jött a kupa megmérettetés, a másodosztályban bajnoki címre törő, tavaly ezüstérmet szerző II. Kerület UFC csapata látogatott hozzánk.

Már a kezdő sípszótól hatalmas nyomást gyakorolt ránk a vendég együttes, ám az első játékrészben egy megingástól eltekintve nem hagytuk nagyobb lehetőséghez jutni a budaiakat. Az az egy megingás viszont gólt eredményezett: egy baloldali beadás szabadon találta meg Tóth Barnabást, akinek az átvétel nem sikerült tökéletesen, de még ennek ellenére is kíméletlenül kilőtte a jobb fölső sarkot. Nekünk a gól előtt és utána is akadtak lehetőségeink, sikerült néhányszor zavarba hoznunk az ellenfél védelmét, de gólt nem sikerült szereznünk, így egygólos hátrányban vonulhattunk pihenőre.

A fizikálisan alapból is sokkal jobban felkészített UFC négyet cserélt a szünetben, mi pedig az első félidő erőfeszítéseitől már alig álltunk a lábunkon. Egyre csak nőtt rajtunk a nyomás, az 50. percben pedig szabadrúgásból megkaptuk a második gólunkat. Ezután ismét volt két-három kisebb, illetve egy nagyon nagy lehetőségünk visszajönni a meccsbe, de sajnos nem jártunk sikerrel, és ezzel el is lőttük az összes puskaport, felemésztette a védekezés az összes erőnket. A 64. percben kaptuk a harmadik gólunkat, ezúttal egy jobb oldali beadás után, ezzel lett 0-3. Ezután a 80. és a 85. perc között volt egy borzalmas üresjáratunk, ebben az öt percben 3 gólt kaptunk, mind a hármat nagyon komoly egyéni hiba után. Ajándékoztunk 3 gólt egy olyan csapatnak, amely egy fikarcnyit sem volt rászorulva arra, hogy jótékonykodjunk velük.

A II. Kerület UFC Budapest egyik legerősebb amatőr csapata jelenleg. A meccs végére megszaladó végeredmény ellenére is büszkék vagyunk játékosainkra, amiért több mint egy félidőn keresztül sikerült ha nem is megállítani, de nagyon erősen féken tartani a sokkal magasabban jegyzett ellenfelet. Köszönjük szépen a II. Kerület UFC csapatának a mérkőzést, gratulálunk a teljesen megérdemelt továbbjutáshoz, és sok sikert kívánunk a szezon hátralévő részében!