Elérkezett rövid történelmünk első harmadosztályú találkozója, nyitásképpen rögtön egy nagyon rutinos együttes, az előző szezont a másodosztályban töltő Csillaghegyi MTE csapata látogatott hozzánk.

Az első tíz percben mindkét csapat ismerkedett a harmadosztály légkörével, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, aztán viszont ahogyan az már megszokott volt az előző idényben is, felpörgettük az eseményeket: szép és kombinatív támadójátékkal sok nagy lehetőséget alakítottunk ki gyors egymásutánban, viszont a gól egyelőre nem akart megszületni. A mi kapunk előtt is adódott ekkor még veszélyes szituáció, egy közeli szabadrúgás lejött a sorfalról, a kipattanó labdával egyből megcélozták a kaput, de Pulai bele tudott vetődni a lövésbe, így a veszély elhárult.

Még nem tudhattuk, hogy az egész mérkőzésen ekkor állt a legközelebb a gólhoz a vendég csapat, innentől azonban rólunk szólt a találkozó. A 20. percben Horváth Tamás találta meg Szvetnik Ferit egy gyorsan elvégzett szabadrúgással, tavalyi gólkirályunk pedig élt is a lehetőséggel, a bal alsó sarokba gurított. A 32. percben Hosszú Dani szöktette a védők közül kilépő Turcsán Ricsit, ő pedig ballal szintén a bal alsó sarkot lőtte ki, 2-0. A játékrész végén megfogyatkozott ellenfelünk, miután egy óriási tűzijáték végén gólba tartó emelést állított meg kézzel a védőjátékos, a megítélt büntetőt azonban nem tudtuk értékesíteni, így kétgólos előnyben ért minket a szünet.

A második félidő tizenötödik másodpercében újabb nagy ziccert hibáztunk, Szvetnik próbálkozását védte nagy bravúrral a csillaghegyi kapus, aki egyébként az egész találkozón emberfeletti teljesítményt nyújtott. Így sem kellett sokat várni a harmadik gólunkra: Horváth indítása találta meg a mélységből érkező Bartha Ádámot, ő a tizenhatos oldalától mesterien centerezett, a középen érkező Turcsán pedig egy védővel a nyakán kapásból a hosszú alsóba pörgette a labdát. Ezután sok kisebb, több nagyobb, és rengeteg ordító ziccert hagytunk ki, nagyon sok találatot szerezhettünk volna, mígnem csak sikerült a találkozó utolsó percében megszereznünk a negyedik gólunkat. Turcsán találta meg nagyszerű ütemben a leshatáron kilépő Szvetniket, aki elhúzta a kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt, 4-0.

Nagyszerű érzés volt csapatunknak győzelemmel kezdeni a BLSZ III. küzdelmeit, a magabiztos előny tudatában égett a tűz mindenki szemében, éhesek voltunk a sikerre és a jó játékra. A befejezéseknél hiányzott ezúttal egy kicsit az élesség és még inkább a megfelelő koncentráció, de ezeket a jellemzőket pótolni tudtuk védekezésben, amihez mindenki munkája nagyban hozzájárult.

Köszönjük a Csillaghegyi MTE csapatának a mérkőzést és további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Gólok: Szvetnik 2x, Turcsán 2x
Asszisztok: Horváth T., Hosszú, Bartha, Turcsán