Első tavaszi bajnoki mérkőzésünkön a listavezető Zöld-Fehérek SE-t láttuk vendégül. Az őszt is ellenük kezdtük, a szeptemberi mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszottunk. A nagyrészt külföldi játékosokkal felálló ellenfelünknek azóta is csak az az egy pontvesztése volt az egész bajnokság során.

Jól kezdtük a meccset, a 9. percben szögletet harcoltunk ki, amit Juhász Martin végzett el, csavarása pedig érintés nélkül a rövid alsóban landolt (1-0). Ez a rendkívüli találat érezhetően megzavarta a bajnokaspiránst, mert sikerült további két nagy helyzetet kidolgoznunk, azonban nem tudtunk élni a lehetőségekkel. A játékrész második felére teljesen átvették az irányítást a vendégek, nyomásuk a félidő legvégén góllá is érett: egy jó pozícióból elvégzett szabadrúgás után egy sokszereplős flipper következtében balszerencsénkre az egyedül maradó csatáruk elé pattogott a labda, aki higgadtan használta ki az ölébe hulló esélyt (1-1). Így pedig döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Fotó: Vadász Péter

A lélektani előnynek a szünet előtti egyenlítés miatt a vendégeinknél kellett volna lennie, viszont nagyon elszántan készültünk a folytatásra, tudtuk hogy lesz esélyünk megnyerni a találkozót. Ennek megfelelően még tíz perc sem telt el, amikor visszaszereztük a vezetést: Horváth szerzett labdát a saját térfele közepén, majd Auth Andrást játszotta meg egy köténypasszal, aki egyből indította a jobb szélen kiugró Sebőköt. A támadónk egy az egyben megverte emberét és élesen középre játszott a kapu elé érkező Szvetnik felé, azonban őt a visszaérkező belső védő megelőzte és ezzel a saját kapujába sodorta a labdát (2-1).

Ellenfelünk még fel sem ocsúdhatott igazán a sokkból, máris rárúgtuk a harmadikat: ismét Horváth Tamás szerelt kőkeményen, így a labda Sebőkhöz került, aki ezúttal egy mélyről indított szöktetéssel találta meg a két belső védő közül kilépő Szvetniket, ő pedig elhúzta a labdát a kilépő kapus mellett és az üres kapuba passzolt (3-1). Ettől a ponttól kezdve egyértelműen a védekezésre fektettük a hangsúlyt, nem hagytuk kibontakozni a Zöld-Fehéreket. Rengeteg beadást fejeltünk ki, még annál is több lövést blokkoltunk, amikor pedig mégis sikerült utat találni a kapunkig, akkor jött Száz Balázs és szenzációs védésekkel járult hozzá ahhoz, hogy a találkozó legvégéig kitartson a kétgólos előnyünk.

Fotó: Vadász Péter

Ellenfelünk a játék minden elemében magasan felülmúlja a budapesti 4. osztály szintjét. Erősebbek, gyorsabbak, ügyesebbek, taktikusabbak, valamint fizikálisan és mentálisan is jobban felkészítettek mint amit ezen a szinten bárki megszokhatott. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy már most kijelenthető, hogy a Zöld-Fehérek SE csapata csak és kizárólag minket nem tudott egyszer sem legyőzni a bajnokságban, ugyanis az ősszel már rajtunk kívül mindenkit megvertek. A látottak és tapasztaltak alapján pedig ugyanerre tavasszal is megvan minden esélyük.

Köszönjük a Zöld-Fehérek SE csapatának a mérkőzést és további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Gólok: Juhász, Szvetnik, öngól
Asszisztok: Sebők 2x