Hagyományteremtő szavazást tartottunk arról, hogy szeptemberben melyik játékosunk volt a csapat legjobbja. A voksoláson azok vehettek részt, akik a hónapban legalább a találkozók felét látták nézőként, vagy kerettagként. Fennállásunk első díjazottja nem meglepő módon Szvetnik Ferenc lett, aki öt mérkőzésen 14 gólt rúgott és három gólpasszt osztott ki. Vele beszélgettünk.

Gondolom számítottál rá, hogy ennyi góllal a hátad mögött te leszel a hónap játékosa. Milyen érzés egy ilyen elismerést megnyerni és minek köszönhető ez a kezdés?

Igen, a fejemben nagyjából magaménak éreztem már a címet a szavazás meghirdetésekor. Nagyon jó érzés volt, hogy be is igazolódott az érzésem, és persze az is, hogy sikerült ilyen sok gólt termelnem egy hónap alatt. Újraalakult csapat vagyunk, egy jó közösséggel, jó vezetővel, így nagyobb kedve van az embernek odatennie magát meccseken.

Ahogy említetted is, korábban ez a társaság focizott már együtt, korábban többször is közel voltál a gólkirályi címhez. Az idei szezonnak már úgy mentél neki, hogy idén végre behúzod a címet?

Az első meccsig igen, aztán láttam, hogy milyen gólgyárosok vannak még a bajnokságunkban és kicsit eloszlott az álom. Most ismét él, azonban sajnos sérüléssel szenvedek, így nem tudom mi lesz belőle.

Korábban középpályásként szerepeltél, nálunk kerültél a csatársorba. Miért megy ennyivel jobban neked ezen a poszton?

Itt tudom igazán kihasználni a sebességem, főleg ilyen amatőr szinten ez nagyon sokat számít. Techniailag nem vagyok hatalmas adottságokkal megáldva, azonban küzdök és futok, amíg bírom. Úgy néz ki, többet számít a csatársorban mint a középályán.

Melyik volt a legjobb meccsed eddig?

Az idei szezonban talán a kupameccs első félideje, még ha ki is kaptunk, illetve az Őrmező elleni mérkőzés ahol még eléggé ment a játék szerintem.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a közönségkedvencek közé tartozol a brazil követőink körében. Nem tudom, hogy láttad-e, de a Fortaleza-szurkolók létező dalaikat is átírtak már, hogy rólad szóljon.

Hallottam már róla, de sajnos még teljes szöveggel és fordítással nem találkoztam.

A kedvükért néhány villámkérdést is kapsz. Mikor kezdtél focizni?

Ha jól emlékszem nagyjából 2004-2005 körül kezdtem el, és voltak kisebb-nagyobb kihagyásaim.

Focista szerettél volna lenni, vagy csak szeretted a játékot?

Persze, akkoriban nagyon. Apunak mondtam is egy edzés után, hogy Puskás Ferenc után jön Szvetnik Ferenc!

Melyik a kedvenc csapatod?

Az Internazionale.

Kedvenc játékosod?

Zlatan Ibrahimovic, talán innen kaptam a hatalmas kűzdőszellemet.

Kedvenc gól, amit láttál?

Az is tőle van, az angolok ellen szerezte még 2012-ben ollózásból.

Szoktál meccsekre járni?

Főleg amatőr meccsekre. Valamiért szórakoztatóbbnak és izgalmasabbnak tartom sokszor, mint a magyar elsőosztályt.

Szoktad olvasgatni a brazilok kommentjeit? Esetleg üzensz nekik valamit?

Szoktam olvasni, csak sajnos nem értem őket, így egy kicsit nehezebb. Néha próbálok google translate-tel lefordítani ezt-azt, azonban sok rövidítést és szleng kifejezést miatt nehezebb a megértése. Mindenesetre jól esik, ha már a nevemet meglátom, és az is, hogy így biztatnak minket mindig. Hajrá nektek is Brazilíában!