Foghíjas kerettel érkeztünk meg vasárnap délután a Pokorny sporttelepre, ahol az eddig 2 győzelemmel és 2 vereséggel álló Hidegkúti SC tartalékcsapata fogadott minket.

A felforgatott összeállítás dacára rendkívül komoly mezőnyfölényt alakítottunk ki a mérkőzés legelejétől kezdve, de vendéglátóink védekezését nagyon jól megszervezte Maráczi mester. Magunkhoz képest kevesebbszer tudtunk gólhelyzetbe kerülni, amikor pedig mégis feltörtük a hazai falat, akkor a jó formában védő kapus lépett akcióba és hárította a próbálkozásokat. A 40. percben kapusunk, Száz Balázs megsérült, így Németh Attila foglalta el a helyét. A gól nélküli játékrész legvégén a hazai csapat egyik játékosa is sérülést szenvedett, ezúton is jobbulást kívánunk neki!

A második félidő gyors gólváltással kezdődött: az 50. percben 18 méterről eresztett meg egy jobb alsóba tartó lövést a Hidegkút játékosa, Németh oda is ért, de a labda Szabados lábán megpattanva a kapu közepébe vágódott, 1-0. Nem sokáig tétlenkedtünk, 3 perc elteltével egalizáltunk. Szvetnik szerzett labdát a pálya közepén jó pozícióban, majd két védő szorításában jobb spiccel a jobb sarokba lőtt, 1-1.

A 60. percben aztán jött az újabb hidegzuhany: Németh Attila súlyos sérülést szenvedett (a vele ütköző Auth András is megsérült, de ő a fogát összeszorítva végig tudta játszani a mérkőzést), így kapitányunk, Kiss Benedek vállalta magára a kapus pozíciót az utolsó félórára. A további kényszerű változtatások után kicsit kiegyenlítődött a játék, nem tudtunk már akkora nyomást helyezni ellenfelünkre, gyakorlatilag további gólhelyzetek nélkül érkeztek meg a hajrába a csapatok. Aztán a 85. perctől kétszer is eldönthettük volna a mérkőzést, előbb Szvetnik lábáról lopta le a labdát a kapus, majd három perccel később Sebők gurított centikkel a jobb kapufa mellé.

Valószínűleg rajtunk kívül már mindenki elkönyvelte a döntetlent az ötperces hosszabbítás második percében, amikor Antal Péter szögletére érkezett Szabó Zoltán és 15 méterről hihetetlen gólt fejelt a rövid felső sarokba, 1-2. Külön öröm számunkra, hogy ez volt Zoli első gólja karrierje során!

Hogy ne csak egy góllal nyerjük meg az összecsapást, arról Szvetnik Feri gondoskodott, a 95. percben kapott nagyszerű mélységi indítást a meccsen harmadikként a kapunkba álló Kiss Benitől, és higgadtan elhelyezte a labdát a kapus mellett, 1-3.

Már az összecsapás kezdete előtt is sok sebből véreztünk, és az idő előrehaladtával ezek a sebek egyre jobban mélyültek és egyre inkább fájtak, továbbá keletkeztek teljesen újak is. Ezen az egy mérkőzésen 5 játékosunk szenvedett sérülést, 3 további labdarúgónk pedig már eleve sérülten vállalta a játékot. Oroszlánokként küzdve és szépen futballozva hoztuk el a három pontot a nagyon szimpatikusan játszó és jó focit bemutató Hidegkút otthonából. Köszönjük a mérkőzést és sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Gólok: Szvetnik 2x, Szabó
Asszisztok: Antal, Kiss B.