Csapatunk történetének első bajnokiját a Zöld-Fehérek SE ellen játszottuk, vagy ahogy sokan ismerik őket, a Budapest Celtic ellen. A jó múltú egyesület nem okozott csalódást, nagyon nehéz dolgunk volt vasárnap.

Rögtön a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, több veszélyes helyzetet is kialakított. A nyomás végül góllá érett, miután egy indításnál Németh Attila kivetődött és a játékvezető tizenegyest ítélt. A szerintünk véleményes büntetőt Thomas Bean magabiztosan értékesítette. Nagyszerűen reagált az Erőd FC a gólra, azonnal magasabb fordulatszámra kapcsoltunk és Sebők Dániel egy remek indítást a kapuson átemelve egy perc alatt egyenlített.

Az Erőd FC első gólja hivatalos mérkőzésen

Nem sokkal később mi is büntetőhöz jutottunk, ám ezt Turcsán Richárd kapu mellé gurította. A szünetre mégsem 1-1-es állással vonultak a csapatok, a védőinknek nem sikerült megállítania Effiong Francis Okokont, aki a kapus mellett megtolta a labdát és az üres kapuba gurított.

Térfélcsere után sem szeppentünk meg, újabb helyzeteket próbáltunk kialakítani, de az ellenfelünk nem engedett sok lehetőséget erre. Ennek ellenére sikerült másodjára is betalálnunk, ezúttal Turcsán Ricsi mellel levett egy labdát, majd a tizenhatos előteréből jobb lábbal nagyszerűen lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Turcsán Ricsi remek lövéssel egyenlített

Akár a győzelmet is megszerezhettük volna, mert Szvetnik Ferit látványosan lerántotta az ellenfél hátvédje a tizenhatoson belül. Ezen a napon azonban nem hozott szerencsét a tizenegyespont, Sebők Dániel lövését kivédte a hazaiak kapusa.

Ezután már mutatkozott mindkét csapaton a fáradtság, helyzetek adódtak mindkét oldalon, Németh Attila két remek védéssel is meccsben tartotta az Erődöt, így a végén sikerült kiharcolunk a döntetlent.

A Budapest Celticnek köszönjük a mérkőzést és további sok siker kívánunk a bajnokságban!

Gólszerzők: Sebők (23.), Turcsán (59.)
Asszisztok: Kiss B., Szvetnik

Fotók: Vadász Péter